למביאסי מבשל: שעה עם בשר 14.07.14

    יוחנן למביאסי No Comments on למביאסי מבשל: שעה עם בשר 14.07.14
    22:01
    28.03.24
    המהדורה המרכזית No Comments on השרה מירי רגב: "לא מאמינה שהחרדים יפרשו מהממשלה"

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    סלסה אוכמניות

    מוצרים
    2\1 כוס אוכמניות שהושרו במים.
    1 גמבה צהובה חתוכה לקוביות
    1 בצל אדום חתוך דק
    4\1 כפית גרידת לימון
    מיץ מלימון אחד
    1 כף כוסברה קצוצה
    מלח ופלפל.

    הוראות הכנה:
    • ערבבו את כל הרכיבים יחד

    סלסת סלק ואגוזי מלך

    מוצרים
    4 סלקים במושלים חתוכים לקוביות
    4\1 בצל קצןץ דק
    חופן בזיליקום קצוץ
    חופן תרגון קצוץ
    2 כפיות חומץ בלסמי
    2 כפות שמן זית
    30 גרם אגוזי מלך קצוצים.

    הוראות הכנה:
    הכניסו את כל הרכיבים לקערה וערבבו היטב

     

    צלעות סיניות

    4 מנות

    מוצרים
    2 כוסות מרק בשר

    2\1 כוס קטשופ

    2\1 כוס דבש

    2\1 כוס רוטב סויה

    8 שיני שום קטושים

    2 כפיות מלח

    2 קילו צלעות

    הוראות הכנה:
    1. בתבנית אפייה ערבבו את כל המרכיבים חוץ מהצלעות. כסו והניחו במקרר למשך הלילה או למשך 4 שעות לפחות ולערבב מידי פעם.

    2.חממו את התנור ל160 מעולות סלציוס. עיטפו מגש סף ועליו הניחו נייר אפייה עם הצלעות. עליהם שיפכו את המרינדה.
    3. איפו בתנור שעה עד שעה ורבע או עד שהצלעות שזופים, מידי פעם פיתחו את התנור והוסיפו קצת מרינדה.
    חלקו לצלעות בודדות והגישו.

     

    חצילים סינים ברוטב חמוץ חריף

    רכיבים:
    2 חצילים סיניים חתוכים לקוביות
    1 2\1 כפות רוטב סויה
    1 כף חומץ יין אדום
    1 כף סוכר לבן
    1 צ'ילי ירוק קצוץ
    1 כפיות קורנפלור
    2\1 כף שמן צ'ילי
    2 כפות מלח
    2 כפות שמן רגיל

    הוראות הכנה
    1. בקערה גדולה הניחו את קוביות החצילים ופזרו עליהם מלח וכסו במים. השהו במשך 30 דקות.שיטפו היטב והניחו על נייר סופג ליבוש.
    2. בקערה קטנה ערבבו יחד את הרוטב סויה, חומץ יין אדום,סוכר, צ'ילי,קורנפלור ושמן צ'ילי. הניחו בצד.
    3. חממו את השמן בווק על אש בינונית עד גדולה. טגנו את החצילים עד שהם משחימים, 5-10 דקות. שיפכו את הרוטב ובשלו וערבבו עד שהרוטב נהייה סמיך וכל החצילים מכוסה ברוטב. הגישו מייד.

     

    עוף קונג פאו

    4 מנות

    מוצרים
    500 גרם עוף ללא עור ועצמות
    חזה עוף חתוך לקוביות
    2 כפות יין לבן
    2 כפות רוטב סויה
    2 כפות שמן שומשום, מחולק
    2 כפות קורנפלור , מחולק
    2 כפות מים
    2 כפות מחית צ'ילי
    1 כף חומץ סינטטי
    2 כפיות סוכר חום
    בצל ירוך חתוך
    1 כף שום קצוץ
    500 גרם של ארמונים
    250 גרם בוטנים קצוצים.

    הוראות הכנה:
    1. להכנת המרינדה: ערבבו 1 כף יין ,1 כף רוטב סויה, 1 כף שמן ו1 כף קורנפלור מעורבב עם רבע כוס מים וערבבו היטב. הניחו את חתיבות העוף בכלי זכוכית ושיפכו את המרינדה. ערבבו עד שהכל מכוסה, כסו את והניחו במקרר למשך 30 דקות.
    2.להכנת הרוטב: בקערה קטנה ערבבו 1 כף יין, 1 כף רוטב סויה, 1 כף שמן, 1 כף קורנפלור מעורבב במים, ממרח צ'ילי, חומץ וסוכר. ערבבו ביחד והוסיפו בצל ירוק, שום, קורנפלור ארמונים ובוטנים. במחבת בינוני חממו הכל לאט עד שזה נהיה ארומטי.
    3. בנתיים הוציאו את העוף מבמרינדה וערבב במחבת גדולה עד עד שהעוף נהיה לבן והמיצים שקופים.כשהרוטב מוכן וארמטי הוסיפו לתוכו את העוף והרתיחו על אש נמוכה עד שהרוטב נהיה סמיך



    0 תגובות