מעבר לאתר המותאם

ניחוחות שבת עם מירי זורגר • יב תמוז תשע"ד

מירי זורגר No Comments on ניחוחות שבת עם מירי זורגר • יב תמוז תשע"ד

טירמיסו איטלקי

תבנית 23/33

מצרכים

1 חב בישקוטי

2 כוסות  קפה אספרסו חזק עם 2 כפות סוכר

3 כפות ברנדי

מלית

250 מ"ל שמנת מתוקה

500 גר' גבינת שמנת

250 מ"ל שמנת חמוצה

1 שקית אינסטנט וניל

200 גר' אבקת סוכר

אבקת קקאו לקישוט

אופן ההכנה

מערבבים את הקפה עם הברנדי

מכינים את המלית

בקערת המקסר שמים את המצרכים ומעבדים לקרם סמיך

טועמים ומתקנים תיבול

הרכבת המנה

 טובלים את הבישקוטים בקפה ומסדרים בקרקעית של תבנית שקופה

מעל שופכים חצי מכמות הגבינה

ומעל מניחים שכבה נוספת של בישקוטים טבולים בקפה

מסיימים עם קרם השמנת מפזרים קקאו ומניחים במקרר ללילה

מגישים קר

סלט אורז איטלקי

מצרכים

10 זיתים שחורים פרוסים

10 זיתים ירוקים פרוסים

1 צינצנת ארטישוק משומר

1 פלפל אדום מוחמץ

1/2 מיכל אפונה וגזר ללא הנוזלים

1 כף צלפים

לאורז

1 כוס אורז ריזוטו

2 כוסות מים

1/3 כוס שמן זית

מלח

פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה

הכיני את  אורז

בסיר שימי מים שמן ותבחינים הביאי לרתיחה והוסיפי את האורז בשלי עד שהאורז אל דנטה

סנני וקררי

את הירקות הניחי בקערה הוסיפי את האורז הקר וערבבי

טעמי ותקני תיבול

הגישי קר

אוסובוקו צפון איטלקי

מצרכים

6 מנות אוסובוקו

קמח לקימוח

שמן לטיגון

מלח

פלפל שחור גרוס טרי

לרוטב

1/2 כוס שמן

2 במלים קלופים חתוכים לקוביות

8 שיני שום מעוכות

2 גבעולי קרישה קצוצים רק החלק הלבן

4 גזרים קלופים חתוכים לקוביות

4 גבעולי סלרי קצוצים לקוביות

5-6 עלי דפנה

2 כפות פפריקה מתוקה

1 כף פפריקה מעושנת

1/2 ליטר יין אדום

1 ליטר מיץ עגבניות

4 גבעולי טימין

אופן ההכנה

בסיר עבה נמוך ושטוח מתאים ל כמות האוסובוקו מחממים שמן ממליחים ומפלפלים את פרוסות האוסובוקו טובלים בקמח ומטגנים עד להשחמה

מטגנים כך את כל המנות

באותו הסיא מעברים את הבצלים והשום ומטגנם כ 5 ד'

מוסיפים את שאר הירקות ומטגנים 5 ד' נוספות או עד להשחמת הירקות

מוסיפים את המיץ התבלינים והיין ומבשלים לרתיחה

מנמיכים את האש מכסים ומבשלים חצי שעה

מוסיפים את פרוסות האוסובוקו ומבשלים בבעבוע עדין כחצי שעה

מעבירים לתנור שחומם מראש ל 150 מעלות ואופים 4-5 שעות

בודקים מדי פעם את כמות הנוזלים

אם חסר נוזלים אפשר להוסיף כוס מים רותחים

הבשר מוכן כשהוא רך ונימוך

פולנטת תירס

מצרכים

10 קלחי תירס טריים עם גרעינים בהירים

50 גר' חמאה

מלח

פלפל שחור גרוס טרי

200 גר' גבינת פיקורינו מגוררת דק

60 גר' פטריות פורציני מושרות במים

אופן ההכנה

בסכין קוטמים את גרעיני התירס

מעבירים לסיר ומכסים במים

מוסיפים חמאה ותבלינים ומבשלים לרתיחה

מנמכים את האש ומבשלים כ 15 ד'

טוחנים את המסה שנוצרה ומבשלים תוך כדי ערבוב עד שמסמיך

מוסיפים את הפטריות המושרות והגבינה ומבשלים לרתיחה נוספת

מגישים חם

פסטו בזיליקום

1 צרור בזיליקום

4 שיני שום

50 גר' צנוברים

1/2 כוס שמן

מלח פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה

שמים במעבד מזון את המצרכים ומעבדים למחית חלקה

שומרים עד שבוע במקרר או חודש במקפיא



0 תגובות

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>