brokoli_suop

מרק ברוקולי סמיך ומחמם בצ'יק צ'ק

מאת: השף יוחנן למביאסי. מתוך פינת המתכונים "הסודות של השף יוחנן".

זמן עבודה: 15 דק' רמת קושי: קל כשרות: בשרי כמות: 4 מנות

מצרכים:

1 כף שמן זית
1 בצל בינוני חתוך לקוביות
רבע כפית אגוז מוסקט טחון
4 כוסות של ציר מרק עוף מצומצם (אפשר אבקת מרק פרווה)
1/3 כוס שיבולת שועל – קוואקר
750 גר' ברוקולי נקי מתולעים (אפשר גם קפוא)
מלח גס ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1. בסיר גדול מחממים את שמן הזית על אש בינונית.
2. מוסיפים את הבצל ומבשלים במשך כ- 5 דק' עד להתרככות (אם משתמשים באבקת מרק, מוסיפים את האבקה בשלב הזה).
3. מוסיפים אגוז מוסקט ומבשלים למשך חצי דקה נוספת.
4. בוחשים את המרק ומוסיפים את הציר, שיבולת השועל והברוקולי.
5. מתבלים במלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
6. מבשלים ברתיחה עדינה עד להתרככות הברוקולי למשך 5 – 10 דק'.
7. באמצעות מוט בלנדר מרסקים את המרק לקבלת מרקם סמיך וחלק.
8. מתבלים במלח ובפלפל.

טיפ: אפשר להשאיר כמה חתיכות ברוקולי לא טחונות לקישוט.