460-zorger

פסטה מוקפצת עם בטטות ברוטב רויאל

מאת: מירי זורגר, מתוך התכנית ניחוחות שבת.

מצרכים:
1 חב' פסטה בצורת גריל מבושלת לפי הוראות היצרן
3 בטטות חתוכות לקוביות בגודל 1 ס"מ על 1 ס"מ
מלח פלפל שחור גרוס טרי
שמן לטיגון
לרוטב בשמל:
500 מ"ל שמנת מתוקה
50 גר' חמאה
50 גר' קמח
1 שן שום כתושה
מלח פלפל שחור גרוס טרי
קורט אגוז מוסקט
1 כף אבקת מרק בטעם בצל
1 כוס עירית קצוצה
לקישוט:
סרטי בטטה קלופים במקלף
עלי בזיליקום מיקרו
מעט שומשום שחור

אופן ההכנה:
מטגנים תוך כדי ערבוב את הבטטות עד שהן רכות, מתבלים ומסירים מהאש.
מעבירים לקערה לתוך נייר סופג.

הכנת הרוטב רויאל:
ממיסים חמאה וקמח לרביכה ומטגנים להשחמה קלה.
מוסיפים שמנת, עירית ותבלינים.
מבשלים לרתיחה, מנמיכים ומבשלים עוד כ-10 ד'.

הרכבת המנה:
שופכים לצלחת רוטב רויאל בנדיבות.
מערבבים את הבטטות עם הפסטה ומניחים על הרוטב.
מקשטים בעירית וסרטי בטטות ומפזרים עלעלי בזיליקום. מגישים מיד.