- רדיו קול חי - -

שלחן החג של שרה מזרחי • פאי גבינה ושוקולד לבן

 

מתכון ייחודי וטעים של השף קונדיטור שרה מזרחי. והפעם – פאי גבינה ושוקולד לבן לחג קבלת התורה שנמשלה לחלב.
מצרכים :
לתחתית:
150 גר' חמאה
כוס קמח ( לפי כוס מדידה של 250 )
3/4 כוס סוכר
ביצה
60 גר' אגוזי לוז טחונים

במיקסר מערבבים את החמאה והסוכר עד שנוצר קרם בהיר מוסיפים את הקמח והאגוזים
ברגע שנוצר קרם חלק מעבירים לניילון ניצמד ומקררים חצי שעה

מרדדים ומשטחים בתבנית אפיה קוטר 24 אופים אפיה מלאה 180 מעל' בסביבות רבע שעה 20 דק' , הבצק מוכן כאשר הוא שחום.

לקרם הגבינה:

250 גר' גבינה 30%
350 גר' שמנת מתוקה
רבע כוס סוכר
200 גר' שוקולד לבן
10 גר' ג'לטין
חצי כוס מים
גרידת לימון

מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר במקביל ממיסים שוקולד לבן
מערבבים עם הקצפת .מוסיפים את הגבינה וגרידת הלימון
ממיסים את הג'לטין שעורבב עם המים ומוסיפים לתערובת
שופכים על התחתית האפויה.
מקררים בסביבות 3-4 שע'

 

שרה מזרחי [1]