- רדיו קול חי - -

כשר לפסח: פטה כבד עם צ'טני פפאריה על לחמניה פסחית

לכבוד חג הפסח אנו מגישים מתכון של פטה כבד עוף מוגש עם צ'טני פפאיה ולחמניות של פסח.

פטה כבד

מצרכים:
1 ק"ג כבד עוף צלוי.
150 גרם שומן אווז או שמן זית.
2 יחידות בצל לבן קצוץ.
5 ביצים קשות מגוררות.
2 כפות קוניאק משובח.

אופן ההכנה:
ממסים בסיר את שומן האווז, מסננים ומקררים היטב.
מטגנים את הבצל בשומן אווז עד להזהבה.
מוסיפים את הכבדים ומטגנים ביחד עוד כשתי דקות.
מסירים מעל האש ומתבלים במלח ופלפל שחור.
מקררים ומוסיפים את הקוניאק והביצים.
טוחנים במטחנת בשר, מתקנים טעם ומכניסים לתבנית אלומיניום (אינגליש-קייק) שמרופדת בניילון נצמד. מקררים לפחות 6 שעות ומגישים בליווי צנימים וצ'אטני פפאיה.

 

צ'אטני פפאיה

100 גרם אננס משומר חתוך לקוביות קטנות + 50 גרם נוזל של האננס
100 גרם פפאיה יבשה חתוכה לקוביות קטנות
1 יחידות פלפל צ'ילי אדום
3 כפות סוכר
1/3 כוס חומץ
2 כוסות מים

אופן ההכנה:
מניחים את כל החומרים בסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה כשעה
עד לקבלת סירופ.

מגישים את הפטה עם הצ'טני ו"לחמניות פסח" מקמח מצה

 

 

רוצים עוד מתכונים? בואו לעשות מנוי למגזין "בופה" היוקרתי
רק 80 ש"ח לשנה ותקבלו עד הבית 6 גליונות עם שלל מתכונים, טיפים, רעיונות ועוד..
חייגו: 03-7580060
תוכלו לבקר במגזין להתרשמות בכתובת: WWW.BUFET.CO.IL